03 -  noordzeestrand

Noordzeestrand.

 

opgegroeid met een kunstzinnige zus en een beetje aanleg in de genen, kocht ik rond 1985 mijn eerste verf en kwasten. het duurde vervolgens nog tot 1996 voor ik echt begon.
een bezoek aan de ootmarsumse galerie van ton schulten was het begin van mijn schilderen. ik schilderde op mdf-panelen de fotootjes uit zijn folder na en had de smaak te pakken. maar ik wilde meer en nam olie- en acrylschilderles bij bert de wilde in enschede, om na twee jaar over te stappen naar willy lorenz in het bastion te neede.

het schilderen met een grove, dikke kwast had me te pakken en willy stimuleerde mij daarin door te gaan en mij verder te bekwamen. sinds 2009 volg ik lessen bij jolande weekhout in diepenheim.

mijn werk kent twee richtingen:
- het consensisme; een soort landschapsmozaïeken in heldere, vaak primaire kleuren. het licht is hierbij heel belangrijk, omdat het een bepaalde sfeer oproept.
het achterhoekse landschap is een bron van inspiratie voor deze schilderijen.
-expressionistische landschappen; soms figuratief, maar meestal met veel
abstracte elementen.

ik schilder naar eigen foto's en naar wat ik zie in de natuur, naar krantenfoto's of wat ik tegenkom. ik vind de inspiratie in de wereld om mij heen en geef daar een geheel eigen interpretatie aan. met zeer expressionistische penseelstreken, vaak ook met paletmes, geef ik mijn visie op het landschap weer (bijvoorbeeld noord-groningen en de wadden).

compositie en kleurgebruik zijn hierbij erg belangrijk. ik werk graag in series: bomen, zeegezichten en natuurlijk het achterhoekse landschap. binnen de series belicht ik dan verschillende aspecten van het onderwerp.

mijn werk is mede een uiting van gevoelens. het schilderen is voor mij een waardevolle vrijetijdsbesteding, waarin ik veel kwijt kan.

sinds een aantal jaren ben ik lid van de schildersgroep de krabbel. ook ben ik mede-oprichter en bestuurslid van kunstkring BArt en lid/voorzitter van expositiecommissie van Bart.

ik was actief rond de organisatie van Barticamp.

04 - zanzibar -6

Zanzibar 6

Galerie Erfje Kuiper - Kloppenstraat 42 - 7581 ED Losser - Tel. 053-5385995 - Mob. 06-40200906