Welkom op de website van Galerie Erfje Kuiper.  
Op het ogenblik is de galerie n groot onderhoud!

 

Kijk rustig rond op onze site.  Heeft U vragen, bel me of email via de contactpagina!


 

Op de eerste verdieping is een permanente expositie van quilts en patchwork.  In het atelier van Jan ( beneden) kunt u zien hoe een bronzen beeld ontstaat en in het atelier van Anneke ( eerste verdieping) vertelt zij vol enthousiasme het verhaal en de achtergrond van het quilten.
 
 
 
 
 

 Ons huis, ERFJE KUIPER, hebben we omgetoverd tot een gezellige ruimte met quilts van Anneke en bronzen beelden van Jan. Het heeft deze naam gekregen omdat, in tegenstelling tot de grote “erven” in Twente, wij maar een klein “erfje” bezitten, maar dat maakt het niet minder leuk. 
Als kind maakte Anneke al priegelkleding voor popjes en beertjes, wat later uitgroeide tot quilts van heel klein tot heel groot. Ze houdt van de klassieke motieven, en probeert ook zoveel mogelijk de afkomst en achtergrond van het patchwork te lezen en te verzamelen. Bent u geïnteresseerd in patchwork, dan bent u van harte uitgenodigd om boven, in het atelier van Anneke, een kijkje te nemen. Anneke maakt regelmatig quilts voor de Regenboogboom, zie onder het hoofdstuk: Van alles wat

 

Jan ontwerpt en giet zelf zijn beelden, daardoor kan hij een volledig eigen gezicht aan zijn werk geven. Meestal gaat hij uit van figuratieve vormen, maar hij abstraheert het soms om een stemming of gevoel te benadrukken. Zijn gevoel zegt hem, dat dit de beste manier is om alles wat hij kwijt wil in een beeld in het project te verwerken. In het atelier van Jan kunt U zich op de hoogte laten stellen van het ontstaan van een beeld. Sinds korte tijd heeft hij ook het schilderen weer opgepakt, heerlijk kleurrijk en vrolijk, veelal gebaseerd op honden, bij voorkeur de Dogachtigen.

 Brons is een prachtig materiaal, een bronzen beeld is voor de eeuwigheid en heel geschikt als geschenk bij een huwelijk of jubileum. We hebben een grote variatie in beelden, abstract zowel als figuratief.

We werken beiden ook in opdracht.

Vergeet niet de nieuwsbrief te lezen, die wordt regelmatig aangevuld met allerlei verschillende zaken.

 

 

 .

 

We doen net als het koningshuis: als de gele vlag in de tuin hangt, is de galerie geopend.

U kunt uiteraard ook even bellen of mailen, dan maken we een afspraak!

 

Zwaluwen, brons

 

 

 

Op mooie , zonnige dagen hangen er ook quilts buiten en staan er bronzen beelden in de tuin.

Galerie Erfje Kuiper
Kloppenstraat 42
7581 ED Losser

Telefoon 053-5385995
Mobiel 06-40200906
Website www.erfjekuiper.nl
Email anneke@erfjekuiper.nl

 

 

Everyone smiles in the same language.

 
 
 
 
 

 

Galerie Erfje Kuiper - Kloppenstraat 42 - 7581 ED Losser - Tel. 053-5385995 - Mob. 06-40200906